تبلیغات
آزمایشات و عملکردها - آزمایش هالفن برای تشخیص روغن پنبه دانه

 

مقدار 2 میلی لیتر نمونه را در یک لوله آزمایش ریخته و بر روی آن 2 میلی لیتر معرف هالفن افزوده و آن را در بن ماری آب جوش به مدت 30 دقیقه حرارت دهید . در اثر وجود روغن پبنه دانه در نمونه رنگ قرمز در محیط ایجاد می شود که این رنگ در اثر وجود اسید سیکلوپروپیونید در روغن پنبه دانه است . شدت رنگ به مقدار این روغن در نمونه بستگی دارد . البته هرگاه روغن پنبه دانه را بالاتر از 200 درجه حرارت داده باشند این رنگ تولید نخواهد شد ، به همین جهت در روغنهای تصفیه شده آزمایش منفی است . ضمنا در کره حیوانی چنانچه حیوان از کنجاله تخم پنیه دانه تغذیه شده باشد واکنش کره در برابر معرفه هالقن مثبت خواهد بود. برای مقایسه می توان در لوله دیگری ، روغن پنبه دانه و معرف ریخته و آن را در حمام آب نمک قرار دهید.

طرز تهیه معرف هالفن :

یک گرم گوگرد را در 100 میلی لیتر سولفور کربن(دی سولفید کربن) و 100 میلی لیتر الکل آمیلیک مخلوط نمایید.