تبلیغات
آزمایشات و عملکردها - قارچها
شنبه 2 آذر 1387

قارچها

   نوشته شده توسط: مهندس داود محمدی    نوع مطلب :آزمایشات بخش میکروبیولوژی ،

گروه دیگر از میکروارگانیسمهای موجود در طبیعت ، قارچها می باشد. این دسته از میکروارگانیسمها همانند باکتریها می توانند ساپروفیت و یا انگلی باشند.

چند نکته مهم در مورد کاربرد و اهمیت استفاده از قارچها :

1-     قارچها کارتجزیه مولکولهای آلی و برگرداندن عناصر به طبیعت را انجام می دهند.

2-     قارچهای همیت زیادی در صنایع تخمیر دارند . مثل تولید نان ، نوشابه و سس و غیره

3-     برای کنترل بیولوژیکی حشرات استفاده می شوند.

4-     انواع آنتی بیوتیکهای مهم را قارچها بوجود می آورند مثل پنی سیلین (پنی سیلیوم تراپسوژینوم)، سفالوسپورینها(سفالوسپوریوم) ، کلرامفنیل (استرپتومایسین ونزوئلا)

5-     قارچها عامل بیکاریهای متعدد در انسان و حیوانات هستند. از بین گونه های بیشمار قارچی که حدود 100 تا 250 هزار گونه می باشند حدود 180 نوع آن در انسان و حیوانات بیماریزا شناخته شده اند ولی با این وجود ، شیوع و اهمیت بالایی دارند و بعضی از آنها بشدت مسری (واگیر) و خطرناکند.

6-     در ساختن گیاه خاک یا هوموس دخالت دارند.

7-     باعث فساد و تخریب خانه ها و اسکله های چوبی می شوند.

8-     در صنعت تولید کاغذ کاربرد دارند.

9-     باعث تثبیت خاک و شن و تغییر نفوذ پذیری آنها می شوند.

10- قارچها رفتگرهای طبیعت بشمار می روند.

در ساختمان قارچها تاکنون چیزی شبیه ریشه ، ساقه و برگ و حتی کلروفیل دیده نشده است و چون فاقد کلروفیل هستند برای تغذیه و زندگی در محیطهای خاصی (انبارها ، زیرزمینها ، مواد غذایی مختلف ، میوه ها و لبنیات) به شکل ساپروفیت یا انگلی رشد می کنند.