تبلیغات
آزمایشات و عملکردها - تعیین اسیدیته آزاد روغنها
چهارشنبه 29 آبان 1387

تعیین اسیدیته آزاد روغنها

   نوشته شده توسط: مهندس داود محمدی    نوع مطلب :آزمایشات بخش کنترل کیفیت خوراک دام ،

مواد چرب خوراکی اعم از حیوانی و نباتی دارای حدود و مقدار معین و جزیی اسید آزاد می باشد . ولی ممکن است در اثر عوامل مختلف از قبیل هیدرولیز شدن این مقدار از حد معینی تجاوز کند . بنابراین اندازه گیری اسیدیته آزاد یک ماده چرب وسیله ایست برای تشخیص فساد آن که بر حسب اسید اولئیک تعیین می گردد.

 

روش آزمون :

مقدار 20 میلی لیتر الکل و 20 میلی لیتر کلروفرم را در یک ارلن ریخته و در حضور فنل فتالئین 1% الکلی خنثی نمایید. مقدار 10 گرم ماده چرب مورد آزمایش را در ارلن دیگری نمایید . مخلوط الکل و کلروفرم خنثی را به آن اضافه نموده و تکان بدهید تا ماده چرب کاملا حل شود ، سپس در حضور معرف فنل فتالئین با سود 1/. نرمال تا ظهور رنگ صورتی که مدت 5 ثانیه دوام داشته باشد تیتر نمایید . با توجه به اینکه هر میلی لیتر سود 1/. نرمال معادل 0282/. گرم اسید اولئیک است مقدار درصد اسیدیته از رابطه زیر بدست می آید.

            100×0282/.×مقدار سود مصرفی     = درصد اسیدیته آزاد


                                                      10